Zabava

Aside Banners

Zvjezdana prašina – Stardust

Zvjezdana prašina, nastala prema knjizi Neila Gaimana, u kina je došla bez bombastičnih najava koje nesumnjivo zaslužuje, a nadamo se kako će postati jedan od najposuđivanijih DVD-ova u nadolazećoj godini.

Piše , Objavljeno

Zvjezdana prašina s vrlo malo ili gotovo nimalo pompe ove se godine pojavila u kinima i ako ste ga kojim slučajem propustili na velikom platnu, to ne bi smjeli učiniti kada se pojavi u vašim videotekama. Riječ je o izuzetno simpatičnoj bajci s moćnom glumačkom ekipom koja je svoj posao odradila bez greške. Posebno bi istakli Roberta De Nira u, za njega netipičnoj ulozi koja spada među najbolje koje je ostvario u mainstreamu posljednjih godina.

Zvjezdana prašina

Zvjezdana prašina

Redatelj (najvećim dijelom zahvaljujući odličnom predlošku) s lakoćom izbjegava sve zamke u koje bi nevješti redatelj upao što u konačnici rezultira odličnim filmom za sve uzraste.

Iako je priča pomalo “šećerasta” i ne preporuča se emocionalnim dijabetičarima, odrađena je na tako originalan i svjež način da ćete vjerojatno zanemariti trajanje od preko dva sata. Zaljubljeni prinčevi, zajebani negativci, vještice, gusari i pale zvijezde glavni su protagonisti ove bajke, ali prije nego li konstatirate:”Ako nema sise, metaka i leševa koji hodaju, ne isplati se gledati” apeliramo da filmu date šansu jer je uistinu jedan od nepravedno zanemarenih hitova prošle sezone.

Idesh! preporuka:Bajkovito, ali lišeno patetike i klišeja. Obavezno pogledati!
Redatelj:Matthew Vaughn
Uloge:Charlie Cox, Claire Danes, Michelle Pffeifer, Robert De Niro…
Trajanje:130 minuta

TAGOVIfilm Matthew Vaughn michelle pffeifer robert de niro stardust

Komentiraj