Mix

Čovjek opljačkao Apple Store! Odšetao s tehnologijom vrijednom 49.230 dolara u hlačama

fotografija apple dućana i mala slika pljačkaša koji krade iphone u trgovini
fotografija apple dućana i mala slika pljačkaša koji krade iphone u trgovini Foto: YouTubescreenshot/@KTVUFox2/unsplash.com
Video koji je postao popularan diljem društvenih mreža, prikazuje čovjeka s podignutom kapuljačom dok se hrabro upušta u pljačku Apple Storea u blizini Oaklanda u SAD-u. Snimka prikazuje čovjeka koji nasilno čupa zaštitne kablove iz stola za prikazivanje proizvoda i stavlja ih u hlače, a uspio se odšetati s tehnologijom u vrijednosti od 49.230 dolara.

U videu je muškarac hladno, usred bijela dana krenuo čupati iPhone sa stola i trpati ih u hlače, dok ga ljudi koji su se uz zaposlenike našli unutar trgovine snimaju. Video se brzo popularizirao diljem društvenih mreža, a najčešći komentari tiču se policijskog automobila koji je parkiran ispred trgovine, a pljačkaš ga je nonšalantno zaobišao i odšetao se do svog vozila.

Berkeley Police Department, Emeryville Police Department i California Highway Patrol su zajedno radili i potvrdili da su u srijedu (7. veljače) uhićene tri osobe u vezi s ovim i krađama na drugim lokacijama Apple Storea, prenosi nam UNILad.

Prema policiji, od 19. siječnja prijavljena su četiri slučaja velike krađe iz Apple Storea u Emeryvilleu, pri čemu je ovaj najnoviji incident Apple Store koštao 49.230 dolara zaliha. Emeryville Police Department također je otkrio da je policijski automobil koji se pojavljuje u videu parkiran ispred trgovine bio prazan, a obično se koristi kao mamac kako bi odbio potencijalne pljačkaše.

Video je široko podijeljen na mreži, a dolazi u vrijeme kada se Apple široko raspravlja o lansiranju Apple Vision Pro, koji ima za cilj besprijekorno spajanje stvarnog i virtualnog svijeta.