Mix

Daniel Radcliffe sudjeluje na dokumentarcu koji govori o svom dubleru Harryja Pottera koji je paraliziran na setu

glumac Daniel Radcliffe i njegov dubler David Holmes stoje jedan nasuprot drugoga
glumac Daniel Radcliffe i njegov dubler David Holmes stoje jedan nasuprot drugoga Foto: Instagramscreenshot/@davidholmes83
Daniel Radcliffe je izvršni producent dokumentarca za HBO, a dokumentarac prati priču Davida Holmesa, njegovog dublera za ulogu Harryja Pottera, koji je ostao paraliziran nakon nezgode na snimanju prvog dijela filma Harry Potter i darovi smrti 2009.

„David Holmes: The Boy Who Lived“ opisan je kao „priča o odrastanju“ Holmesa, talentiranog gimnastičara koji je kao dubler radio od svoje 14. godine, pa sve do svoje nesreće na setu pretposljednjeg filma o Harryju Potteru. Holmes je bio Radcliffeov dubler od prvog filma u serijalu, kada je Radcliffe imao samo 11 godina, a tijekom sljedećeg desetljeća uspostavili su „neraskidivu vezu“ koja traje do danas. Naime dvojac je 2020. pokrenuo podcast Cunning Stunts.

David Holmes: The Boy Who Lived premijerno na HBO-u i Maxu u srijedu, 15. studenog, u 21:00.

Film je, kako je opisano na Rotten Tomatoes, priča o odrastanju kaskadera Davida Holmesa, veličanstvenog tinejdžera gimnastičara iz Essexa u Engleskoj. On je odabran za dublera Daniela Radcliffea u prvom filmu o Harryju Potteru, kada je Daniel ima samo jedanaest godina.

Tijekom sljedećih deset godina snimanja, njih dvoje stvaraju neraskidivu vezu, no u pretposljednjem filmu, tragična nesreća na setu okreće njegov svijet naglavačke. Ozbiljna ozljeda kralježnice ostavlja Davida paraliziranog, dok se Daniel i njegovi najbliži kolege kaskaderi okupljaju kako bi podržali njega i njegovu obitelj. Davidov izniman duh postaje njihov najveći izvor snage i inspiracije.