Mix

Lopovi opljačkali muškaraca, no vratili mu mobitel jer nije iPhone! Izgleda da je Android sigurniji

slika sjena pri pljački i iphone koji lebdi iznad ruke
slika sjena pri pljački i iphone koji lebdi iznad ruke Foto: unsplash.com
Zamislite da dolazite doma s posla i onako umorne vas napadne banda lopova koja vas želi opljačkati. Upravo se to dogodilo muškarcu, čiju je priču podijelila njegova supruga.

Priču je, kako nam prenosi katv.com, supruga ovako ispričala, naime suprug i ona su dostavljači koji posao obavljaju preko popularnih aplikacija, a jedne je večeri njezin suprug, nakon što je radio do ranih jutarnjih sati, opljačkan. Nakon što je parkirao auto u blizini njihova doma, napali su ga lopovi koji su uzeli sve što je imao kod sebe, uključujući i automobil, no odlučili su mu vratiti mobitel.

Kada je lopov primijetio da je riječ o Androidu, vratio ga je žrtvi i rekao kako je mislio da je iPhone te da mu taj mobitel ne treba. Lopovi preferiraju iPhone zbog luksuznosti i cijene, a rastavljaju se i na dijelove.

Ova se scena dogodila u Washington D.C., u kojem se stalno upozorava na porast kriminala, a slučajnost je da je na dan pljačke održana javna rasprava o porastu kriminala i prijedlogu zakona za borbu protiv njega.