Kreativnost na dijelu

Muškarac pretvorio osobni automobil u helikopter! Razočarao se čim je u njemu izašao na ulicu

Automobil i helikopter
Automobil i helikopter Foto: Canva
Neobično vozilo neslavno završilo probni let. Policija ga je zaplijenila

Čovjek je ostao razumljivo obeshrabren nakon što je uložio sate rada u svoj automobil da bi mu ga zaplijenili. Ishwar Deen potrošio je 3000 dolara (250 000 indijskih rupija) kako bi od svog prilično jednostavnog automobila napravio “helikopter“.

On i njegov brat, Parmeshwar, naporno su danonoćno radili, dva mjeseca na neobičnoj konverziji i svom su automobilu, Maruti Suzuki Wagon R, dodali propeler i rep. Iako cijeli projekt više izgleda kao neka hrđava grdosija nego helikopter, valja cijeniti trud i predanost koju je Ishwar pokazao.

Automobilu je maštovito dao ime “Car copter“, no njegovoj je sreći ubrzo došao kraj. Ishwar je bio na putu prema lokalnoj radionici kako bi ofarbao svoje novo vozilo kada ga je zaustavila policija.
Zatim mu je policija zaplijenila automobil jer je navodno kršio indijska pravila o automobilima, a on je kažnjen s 2000 rupija (24 dolara). U međuvremenu je pokrenuta istraga jer je rečeno kako je 'auto-kopter' modificiran bez odgovarajućeg ovlaštenja prema Zakonu o motornim vozilima, prenosi nam UNILad.

\\folder\vezani_članak Crveni BMW Transformer u auto i čovjekolikoj poziciji Report Napravili pravog Transformera! Pogledajte transformaciju BMW-a u pravog robota

Ishwar se odmah opravdao kako nije imao namjeru automobil svakodnevno voziti, već ga je mislio koristiti kao neobičnu atrakciju na posebnim događajima poput vjenčanja. Neobično se vozilo nalazi kod policije, a vlasniku će biti vraćeno kad obeća da će ukloniti sve modifikacije.

Kako nam prenosi UNILad, Ishwar Deen je rekao kako se modificirani automobili poput džipova voze cestama posvuda u njegovom gradu, bez ikakvih ograničenja. "Transformirao sam automobil da ga koristim za rezervacije tijekom sezone vjenčanja kako bi naša obitelj mogla dodatno zaraditi", dodao je.

Bilo kako bilo, ovakvo vozilo sigurno predstavlja opasnost na cesti pogotovo s upaljenim propelerima, no zaustaviti čovjeka u kreativnosti i inovativnosti pravi je zločin.
Treba voditi brigu o sigurnosti u prometu, ali korištenje ovakvog vozila u promotivne svrhe ne predstavlja veliku opasnost, a možemo se složiti kako bi dolazak u njemu na vjenčanje bila scena koju nikada ne biste zaboravili.

Želimo čuti tvoje mišljenje – posjeti rubriku "Ubaci u Folder" i odgovori na ovotjedno pitanje!