Mix

Poznata glumica u reklami za biljno mlijeko od... drveta?

Aubrey Plaza screenshot
Aubrey Plaza screenshot Foto: Youtube Screenshot
Živimo u vremenima kada je ponuda mlijeka sve šira i šira, izbor je ogroman, a ponekad je teško izabrati baš ono što vam treba i što želite. Možda se još uvijek držite kravljeg mlijeka s različitim postocima mliječne masti (nama 3.8 ili ništa!), a možda ste skočili na vlak biljnih mlijeka kojih je svakim danom sve više i više. Bademovo, zobeno, graškovo, sojino, rižino, tko zna kakva sve još postoje.

I onda nam na Youtubeu iskoči reklama za drvetovo mlijeko s Aubrey Plazom u glavnoj ulozi?

Kad vidimo Aubrey Plazu, mi gledamo. Nevažno o čemu se radi.

Reklama počne ozbiljno, ali Aubrey Plaza je u igri, mora biti neka kvaka. I kvaka stvarno postoji, ovaj satiričan oglas je dio poznate kampenje „Got Milk” koja promovira važnost kravljeg mlijeka. I ne, ne želimo se kačiti na propagandu, ne želimo zauzimati strane, ali oglas nas je pošteno nasmijao. Scena u kojoj se Plaza posipa piljevinom? Nismo ni znali da smo to trebali u životu.

„Je li drvetovo mlijeko stvarno? Naravno da ne. Samo pravo mlijeko je stvarno.”

Tim riječima oglas završava. Pozdravljamo sarkazam. Ako će mliječni ratovi biti ovako kreativni, kupovat ćemo tetrapake i s jedne i s druge strane samo da se nastavi.

Doduše, malo nam se čini kako mljekarska industrija osjeća pritisak širenja tržišta pa su morali snimiti ovakav spot.

Wood milk? Nut milk? Pea milk? Nisu baš najbolja imena, a jedino prvi se šali. Kako god bilo, pijte što želite. I ne slušajte proizvođače. To je kao da uđete u frizerski salon i pitate trebate li se ošišati.