Ovi znakovi pokazuju na kraj

Stručnjaci za odnose kažu da postoji pet znakova koji pokazuju da veza neće potrajati

Znakovi i slomljeno srce
Znakovi i slomljeno srce Foto: Canva
Ovih pet znakova najčešće pokazuju na kraj veze, no komunikacija može sve spasiti

Koliko god željeli da to nije istina, neke veze ipak nikako ne funkcioniraju. Možda sve krene dobro, no ubrzo stvari se promijene i shvatite da svemu treba doći kraj. Iz ovog ili onog razloga, ne može svaka veza potrajati.

Srećom, stručnjakinje su za LADBible podijelile pet znakova koji pokazuju da je veza osuđena na propast. Terapeutkinja za odnose dr. Emily May iz Private Sugar Cluba i seksualna terapeutkinja Melissa Cook objasnile su znakove koji bi mogli značiti da veza neće potrajti.

Nedostatak zabave
May kaže da postoji ozbiljan razlog za brigu ako se više zajedno ne zabavljate. “Uživanje i sreća iznimno su važni u vezi, a najboljim je parovima prioritet zajednički smijeh i pozitivna sjećanja”, objašnjava doktorica.
Dakle, ako vam se to ne događa i umjesto zabave dočekuju vas argumenti, vjerojatno je vrijeme da nešto promijenite.

Vođenje rezultata
Jedna od najvećih zamki u koju vi i vaš partner možete upasti je vođenje rezultata, znate, praćenje tko je što napravio i tko je što rekao. To će učiniti stvari prilično toksičnima i May kaže da će to “spriječiti da vaša veza krene u pravom smjeru“.
Veza nije natjecanje, a zato ne treba voditi rezultate, vaše geste i interakcije moraju biti iskrene i bez skrivenih namjera. Tako možete započeti vezu na pravim temeljima i osigurati dugovječnost odnosa.

Nerealna očekivanja
Dr. May objašnjava da stavljanje prevelikog pritiska na partnera ili prevelika očekivanja od njega „vezu mogu dovesti do neuspjeha“. To može stvoriti okruženje puno razočaranja i ogorčenosti.
“Umjesto toga, očekivanja bi trebala biti utemeljena, a učinkovita komunikacija trebala bi se koristiti kada je jedan partner nezadovoljan kako bi se stvorila zdravija veza”, govori stručnjakinja.

Ostali prioriteti
Terapeutkinja Cook objašnjava da zanemarivanje partnera i njegovih potreba može uzrokovati propast veze. “Kada ne možete pronaći vremena za njih ili odaberete drugo društvo umjesto njih, vaš se partner može osjećati podcijenjenim, što ugrožava vezu”, ističe stručnjakinja.
Odlazak na terapiju za parove često može pomoći u prevladavanju ove prepreke.

Nesretan seksualni život
Ovo je velika stvar jer, kako Cook naglašava, intimnost je neophodna za sretnu i zdravu vezu. “Ako se vaš seksualni život dosadnim, to bi mogao biti znak dubljeg problema, kojeg treba riješiti.”, govori stručnjakinja i zaključuje “Seksualna dinamika para često može procijeniti zdravlje odnosa.”.
Seksualni terapeut preporučuje „otvorenu komunikaciju i spremnost na promjenu“ kako bi se to prevladalo.

Naravno, jedna važna stvar koju treba zapamtiti u svemu ovome je da nitko ne bi trebao ostati u nesretnim ili toksičnim vezama.