Tech

sunce moje

Aside Banners

Dosta ti je krepanih baterija na slušalicama? Urbanista predstavili prve solarne bežične slušalice

Piše , Objavljeno

Izvor: Urbanista

Bolesni smo. Imamo više nego dovoljno slušalica različitih boja, oblika i izvora napajanja, ali ih uvijek želimo još više. Bežične naglavne su nam možda najdraže, poglavito sada kada smo zatvoreni u DIY uredima u vlastitim domovima. Iako su utičnice posvuda oko nas i dalje ne volimo činjenicu da se slušalice nekad isprazne.

Urbanista je švedski brand koji tome želi doskočiti na poseban način. Urbanista Los Angeles model doalzi s Powerfoyle materijalom sa solarnim ćelijama koji jamči punjenje slušalica s bilo kakvim oblikom svjetlosti, ne samo sa sunčevom svjetlosti. One samo postoje i pune se.

Ako koristiš ove slušalice samo sat vremena vani dok je sunčano, dobit ćeš dodatnih tri sata baterije. Pune se čak i kada je oblačno – iako nešto sporije. Puni ih i tvoja kućna rasvjeta, ali kažu da će se brže napuniti ako ih ostaviš pored prozora.

Obećavaju i bateriju koja traje 50 sati – samo nismo sto posto sigurni odnosi li se to na uključen active noise cancellation, dragu nam opciju.

Naravno, dolaze s kablom i pune se preko USB-C tehnologije, ali ovo solarno (i svako drugo) napajanje je zanimljivo rješenje koje bi ti trebalo omogućiti “vječno slušanje glazbe” pod uvjetom da slušalice ostanu ispravne.

Iz Urbaniste kažu kako je ovo prvi put da je ovakva Powerfoyle tehnologija integrirana u slušalice.

Slušalice imaju aktivno otkazivanje buke tako da ćeš imati mir od svih bučnih susjeda, aktivnih gradilišta dok radiš, a i idealne su za putovanja i promet (naravno – kad ti ne voziš). Cijena će im biti oko 200 dolara. Voljeli bismo ih testirati kada se pojave u prodaji, što bi trebalo biti uskoro.

VEZANI ČLANAK >>>> Tražiš bluetooth naglavne slušalice? Evo par komada za svaki džep

TAGOVIbežične slušalice slušalice tech