Mix

Ako odlučite plaćati Youtube Premium, dobit ćete kvalitetniji prikaz videa

Vlogger
Vlogger Foto: Folder.hr
YouTube odsad nudi i “unaprijeđenu” kvalitetu 1080p HD videa pretplatnicima na njihovu Premium uslugu. Podijelili su to na svom blogu o najvažnijim značajkama Premium pretplate. Zasad je dostupna samo na iOS-u, ali uskoro dolazi i na web. Ta nova Premium opcija će imati bolji bitrate što znači da će prikaz biti oštriji, posebno u videozapisima s puno detalja i pokreta.

Ako vam ovo zvuči poznato, to je zato što je YouTube počeo testirati ovu funkciju ranije ove godine, izazivajući zabrinutost da će tvrtka smanjiti postojeću 1080p opciju za one koji nisu pretplatnici. Srećom, standardna 1080p opcija ipak ostaje, čak i za Premium članove.

Još uvijek možete koristiti standardnu opciju HD videa (čak i one s 1080p Premiumom). 1080p Premium opcija neće biti dostupna baš na svim videima, ovisit će o samoj kvaliteti uploadanih videa.

Mnogi faktori mogu doprinijeti kvaliteti videa, ali povećani bitrate bi u teoriji trebao poboljšati kvalitetu videa pakiranjem više informacija po pikselu.

Osim ovog dodatka, YouTube je otkrio niz novih Premium značajki, uključujući mogućnost da iOS korisnici gledaju videozapise s prijateljima i članovima obitelji putem FaceTimea putem SharePlaya. Na Androidu, pretplatnici već mogu koristiti Google Meet za zajedničko gledanje videozapisa s drugim ljudima, bez obzira plaćaju li Premium pretplatu ili ne. Ta opcija nam ima smisla za predavanja, ali ne znamo tko bi zbog zabave visio na Meetu i gledao Youtube. Osim ako je uključena rakija.

Postoji i nova Premium značajka koja vam omogućuje da nastavite gledati videozapise tamo gdje ste stali — i na Androidu, iOS-u i desktop verziji platforme. Opcija je savršena ako se često šaltate između ekrana.

Ako malo razmislite, Youtube vam je vjerojatno najkorišteniji video servis pa se onda i isplati platiti Premium — o čemu smo već pisali.