Mix

Army of Thieves ovaj tjedan stiže na Netflix – što je bilo prije apokalipse zombija?

Army of Thieves
Army of Thieves Foto: Youtube Screenshot
Zack Snyder i Netflix su vrhunski iskoristili hype stvoren oko Zack Snyderove verzije Justice Leaguea te su vrlo brzo izbacili film o zombi-pandemiji nazvan Army of the Dead.

Film je bio iznimno gledan, visokih produkcijskih vrijednosti, ali nismo bili do kraja oduševljeni pričom i tonom.

Netflix nam napokon daje i prequel Army of Thieves – ovaj put s manje zombija, a više pljački. Zack Snyder nije redatelj, ali je ovo i dalje njegov svijet koji se polako širi, ali je poslužio kao producent i naveden je kao jedan od scenarista. Jedan od zanimljivijih likova u Snyderovom “zombilandu” je bio provaljivač u sefove Ludwig Dieter, a sada ga gledamo kao glavnog protagonista i saznajemo kako je uopće ušao u svijet kriminala.

Pogledajte trailer:

Njega glumi Matthias Schweighöfer – koji je ujedno i redatelj ovog prequela. Film djeluje urednije, a nadamo se da će to dovesti i do dublje i bolje karakterizacije likova. Sve što ćemo vidjeti u filmu se odvija prije nego što je uopće došlo do zombi pandemije pa će ovo biti klasični film o pljačkama. Uz Schweighöfera veliku ulogu igra i Nathalie Emmanuel koju ćete odmah prepoznati iz Game of Thronesa ili franšize Fast & Furious.

Film je na tri jezika, što ide u korak s novijim Netflixovim strategijama na tržištu streaming servisa (Dark, Lupin i Squid Game pokazaše da potencijala ima). Ne možemo ni očekivati nevjerojatan budžet kakav je imao Army of the Dead, ali i dalje se možemo nadati dobrom filmu. Po Twitteru nailazimo na kratke osvrte ljudi koji su ga pogledali i imamo se pravo nadati!

Film stiže na Netflix 29. listopada, a možete ga već sada dodati na My List kako biste dobili obavijest i pogledali ga prije nego vam okrutni internetdžije išta spojlaju.

Ako publika i kritika dobro prime ovaj film, možda dobijemo Army svemir – a to je nešto što nas svakako zanima jer vidimo potencijal.