Mix

Ridley Scott potvrdio, scenarij za drugi dio Gladijatora gotov

Gladijator 2
Gladijator 2 Foto: Youtube Screenshot
Prošli tjedan nam je Ridley Scott bacio bubu u uho, a sada se ispostavilo da se stvarno događa. Gladijator 2 ima gotov scenarij! Veliki Scott je potvrdio da je scenarij gotov, a napisao ga je Peter Craig koji je radio na The Townu i na The Batmanu.

Nastavak bi trebao pratiti Luciusa, lika koji je imao 12 godina u prvom Gladijatoru, a glumio ga je Spencer Treat Clark. Hoćemo li opet gledati ovog glumca u naslovnoj ulozi? Ne nužno – lik je bio dijete u prvom nastavku, moguće je uzeti nekog sličnog s nešto više težine u Hollywoodu, a i svemir Gladijatora nije toliko velik da zahtijeva “fan service” u vidu kontinuiteta.

Chris Hemsworth je izrazio interes za nastavkom, on i Crowe su zajedno snimali novog Thora. Hemsworth je već glumio gladijatora, ali međuzvjezdanog gladijatora Thora kojem je Hulk prijatelj s posla. Kada bi bio zapravo angažiran za Scottov nastavak Gladijatora, ovo bi bila posve beznačajna i trivijalna informacija – ali i gore stvari su nas zabavljale.

Gladijator 2 će se početi snimati kada Ridley Scott završi sa snimanjem Kitbaga – filmom u kojem Joaquin Phoenix glumi Napoleona.

Ove godine je Ridley Scott u fantastičnoj formi – snimio je The Last Duel i House of Gucci, a oba filma bi mogla biti nominirana za Oscara. Čini se da mu je ovo faza karijere u kojoj se okrenuo prošlosti – i ide mu dobro.