Mix

Snima se film o životu i smrti Brucea Leeja, Oscarovac glavnu ulogu dao sinu

Bruce Lee naslovna
Bruce Lee naslovna Foto: Youtube Screenshot
Bruce Lee je ikona kung-fu filmova koja je obilježila djetinjstvo brojnih dječaka i djevojčica. U devedesetima smo dobili jedan zanimljiv pokušaj biografskog filma s Jasonom Scottom Leejem u glavnoj ulozi, ali smatramo kako ovaj velikan filmske industrije zaslužuje puno bolji film.

Želja bi nam se mogla ostvariti jer se novog biografskog filma o Bruceu Leeju dohvatio još jedan Lee, Oscarovac Ang Lee. Glavna uloga je dodijeljena njegovom sinu, Masonu Leeju. Sigurni smo da ćemo uskoro saznati puno više o samom castingu, ne mora nužno biti da je u pitanju nepotizam. Masona Leeja ste mogli vidjeti u filmu The Hangover Part II, to nam ne obećava previše zasad.

Film će pokriti karijeru Brucea Leeja u Hong Kongu te njegov holivudski uspon. Iza scenarija stoji Dan Futterman, scenarist odgovoran za biografske filmove Capote i Foxcatcher.

Ang Lee je izjavio kako je Bruce Lee bio most između Istoka i Zapada te da nikad nije bio potpuno prihvaćen ni kao Amerikanac ni kao Kinez.

Želim ispričati priču o ovom briljantnom, jedinstvenom ljudskom biću koje je žudilo za pripadanjem, koje je posjedovali nevjerojatnu snagu u svom sićušnom tijelu i koje je, kroz neumoran i naporan rad, snove pretvorilo u stvarnost, dodao je.

Još uvijek nije određen datum premijere, ali ovo su odlične vijesti za sve nas koji smo mahali rukama i nogama čim bi počela završna špica filma U zmajevom gnijezdu.