Mix

Stručnjaci upozoravaju: Ne postavljajte ovo pitanje tijekom razgovora za posao

Razgovor za posao
Razgovor za posao Foto: Canva
Sve više pojedinaca, a pogotovo mladih, shvaća važnost pronalaženja ravnoteže i jasnih granica između poslovnog i privatnog života. U skladu s tim, ne traže samo karijeru, nego i način života koji nudi fleksibilnost i održivu harmoniju između poslovnog i privatnog.

Ravnotežu između poslovnog i privatnog života mnogi smatraju glavnim prioritetom tijekom pronalaženja novog radnog mjesta, ali pokretanje te teme na razgovoru za posao, moglo bi poslati krivu poruku.

Bert Bean, izvršni direktor tvrtke za zapošljavanje Insight Global, do sada je proveo stotine razgovora za posao, a tvrdi da pitanja o mogućoj ravnoteži između poslovnog i privatnog nikad ne bi trebali postaviti poslodavcima jer ih se može pogrešno shvatiti.

„Riskirate slanje pogrešne poruke budućem poslodavcu o vašim karijernim težnjama.”

Bean ističe da tako možete stvoriti dojam da niste dovoljno ambiciozni, angažirani, pouzdani i predani ulozi.

„Pronalaženje prave ravnoteže između poslovnog i privatnog života od vitalne je važnosti, ali to je duboko osobno pitanje i nešto što bi trebao pripadati zaposleniku, a ne poslodavcu. Vaš budući poslodavac ne bi vam trebao diktirati vaše granice.”

Naravno, to ne znači da su vaši prioriteti pogrešni, ali odgovore o očekivanjima poslodavca možete dobiti na drugi način.

Možete poslodavca upitati hoće li vas kontaktirati izvan radnog vremena ili odgovore možete pronaći na raznim internetskim forumima.

Ako znate nekog tko radi u kompaniju za koju ste pokazali interes, pitajte tu osoba da vam kaže svoj dojam tvrtke.

Kroz daljnji proces zapošljavanja, poslodavac će vam vjerojatno pružiti dodatne informacije o tome što točno posao uključuje, a to će vam dati jasnu sliku o tome što očekuju od vas, prenosi cnbc.com.