Mix

U procesu izrada novog UI alata koji će ljudima pružati životne savjete

Umjetna inteligencija
Umjetna inteligencija Foto: Canva
 Umjetna inteligencija postaje dio naše svakodnevice. Osim straha koji donosi sa sobom, mnogima je olakšala svakodnevicu alatima poput ChatGpt i drugih. Pisanje, uređivanje fotografija i izrada umjetnina, sve su to zadaci zbog kojih mnogi koriste ovakvu vrstu pomoćnih alata, no uskoro će se njihova svrha još prošiti.

Naime, Google (navodno) razvija najmanje 21 različitog alata za životne savjete, planiranje i podučavanje, izvijestio je The New York Times.

Googleov DeepMind, koji razvija navedene alate, postao je „ubrzani” nositelj standarda za tvrtke u području umjetne inteligencije, prenosi CNBC.

Google je navodno sklopio ugovor sa Scale AI, startupom vrijednim 7,3 milijarde dolara koji je fokusiran na obuku i provjeru valjanosti AI softvera, kako bi testirali ovaj alata. Dio testiranja uključuje ispitivanje mogućnosti ovih alata, a jedan primjer upita, izvijestio je Times, bio je usmjeren na rješavanje međuljudskog sukoba.

Zbog kontroverze oko upotrebe umjetne inteligencija u medicinskom i terapeutskom kontekstu, alati koje DeepMind navodno razvija nisu namijenjeni psihološkoj pomoći i savjetima. Iako su liječnici i regulatori podijeljenog mišljenja, postoji određeno suglasje da korištenje alata umjetne inteligencije za poboljšanje životne kvalitete ili pružanje savjeta zahtijeva pažljivo promišljanje.