Film i TV

kako je sve počelo

Aside Banners

Netflixov logo svi prepoznajemo, a ovako je sve započelo! Ovako je kroz povijest izgledao

Piše , Objavljeno

Izvor: unsplash.com

Najpopularnija streaming platforma, ovog je tjedna, napunila 26, a osnovana je 29. kolovoza 1997. godine. Od tada se puno toga promijenilo, uključujući i originalni logo koji je šokirao bingewatchere diljem svijeta.

Netflix je svoju uslugu započeo slanjem DVD-a poštom, a danas je, s približno 240 milijuna pretplata u više od 190 zemalja, najpopularnija platforma za streaming. Do prošle godine, sadržaj originalne produkcije činio je polovicu Netflixove biblioteke u Sjedinjenim Državama, a tvrtka se odvažila i na druge kategorije, poput izdavanja videoigara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Logo Motivations (@logomotivations)

Kako je izrastao u globalno prepoznatljiv brend, Netflix je, tijekom godina također, ažurirao svoj logo, no prvi je dizajn djelovao dosta niskobudžetno. S obzirom na to da su to bile devedesete, nećete se iznenaditi da izgleda kao da je dizajniran s Word Artom s ljubičastim filmskim kolutom koji razdvaja Net i flix.

Dizajn nije dugo trajao i zamijenjen je 2002., ali je svejedno neke gledatelje ostavio prilično ravnodušnima. Nakon toga, web stranica kratko je imala crno-žuti dizajn s TV-om kao točkom na I, no brend je ubrzo napravio pomak prema pravom logu, a 2014. predstavio je crveni logo koji je ostao nepromijenjen.

 

TAGOVINetflix netflix logo orginalni netflix logo povijest logotipa