Viralno

e moj lave

PrethodnoSljedeće

Pozvao je policiju zbog lava u dvorištu. Ispostavilo se da je taj lav ipak nešto drugo!

Izvor: Shutterstock

Zamislite da živite na nekom egzotičnom mjestu, napravili ste si jutarnju kavu i izlazite u dvorište kako bi uživali na suncu, a onda ondje ugledate lava! Upravo to se dogodilo jednom muškarcu u Keniji…barem je on mislio da mu se to dogodilo.

Radnik na farmi u selu Kinyana, udaljenom samo kilometar od Nacionalnog parka Mount Kenya, podigao je uzbunu nakon što je uočio nešto za što je mislio da je lav. Međutim, kada su tri naoružana policajca za divlje životinje stigla na mjesto događaja, ubrzo su shvatili da umjesto smrtonosnog grabežljivca zapravo imaju posla s vrećom punom sadnica avokada.

Ispostavilo se da je vlasnica susjedne kuće stavila vrećicu u živicu u pokušaju da spriječi sušenje sadnica. Ona je potom izašla van kada su pozvani službenici za zaštitu prirode, što znači da nije bilo nikoga tko bi mogao smiriti situaciju i ukazati da je riječ o zabuni.

Nakon što se vratila, rekli su joj za lava i savjetovali joj da uđe u svoju kuću kroz vrata na suprotnoj strani zgrade od živice. Kako je to očito česta pojava u Keniji, ona nije odmah dojavu povezala s vrećicom u kojoj su bile njezine sadnice te se drama nastavila. Torba je otkrivena samo zbog činjenice da je bila postavljena neposredno ispod prozora, a nakon otvaranja prozora policajci su shvatili da lav nema tijelo.

U međuvremenu, usprkos lažnoj uzbuni, kenijska služba za divlje životinje s ponosom se pohvalila javnosti na svoj ozbiljnosti koju su uložili u ovaj slučaj i time spriječili podizanje uzbune i mogući sukob.

TAGOVIbizarno kenija lav policija