Mix

Marvel ima Doctora Strangea i Cumberbatcha, a DC uzvraća Piercom Brosnanom u ulozi Doctora Fatea

Pierce Brosnan Doctor Fate
Pierce Brosnan Doctor Fate Foto: Shutterstock / Youtube
Black Adam je DC-jev film o antijunaku koji se uspijeva izvući iz svog super-zatvora. Glavnu ulogu crnog Adama glumi Dwayne Johnson. On je trebao biti zlikovac u Shazamu, ali su mu ipak odlučili dati solo film.

Justice Society of America je grupa superjunaka koja ga mora zaustaviti. Ne, oni nemaju veze s Justice Leagueom. U ovom društvu superjunaka su Doctor Fate, Hawkman, Atom Smasher i Cyclone. Najveća vijest je svakako da će Pierce Brosnan glumiti Doctora Fatea, a tu su i Aldis Hodge kao Hawkman i Noah Centineo kao Atom Smasher.

Brosnan je najveće ime među njima ponajviše zahvaljujući ulozi Jamesa Bonda, ali i Hodge i Centineo rade na svojim karijerama. Centineo je već osvojio sve tinejdžerice u Netflixovim romantičnim komedijama, a gledat ćemo ga i u ulozi He-Mana. No nazad na temu…

Brosnan je dobar karakterni glumac koji dosad nije bio superjunak na velikim i malim ekranima, a sada će po prvi put postati dio ovog žanra koji dominira posljednje desetljeće.

O Doctoru Fateu znamo nešto manje nego o Marvelovom Doctoru Strangeu. Fate je moćni čarobnjak koji se bori protiv svjetskih i izvansvjetskih zala, a u tom mu pomažu medaljon, plašt i kaciga zvana Helmet of Fate. Da, zvuči kao Doctor Strange, ali uzmi u obzir da je DC-jev Doctor Fate puno duže na sceni. Još od 1940-ih. On je i utemeljitelj ovog Justice Society of America.

Ako te pak zanima što mislimo o Justice Leagueu u režiji Zacka Snydera, pročitaj detaljnu recenziju.