Ovako uravnotežiti gubitak sna

Stručnjak otkriva kako prilagoditi san na promjenu vremena! Ova praksa trebala bi pomoći

Mačka koja spava i sat
Mačka koja spava i sat Foto: Canva
Stručnjak govori kako ponovno uskladiti san nakon promjene vremena

Dobra vijest za većinu ljudi je ta da ova nedjelja (31. ožujka) označava početak ljetnog računanja vremena. Ako imate analogni sat, vrijedi ga promijeniti prije spavanja u subotu, jer će se satovi pomaknuti jedan sat unaprijed, ostavljajući one dosadne i mračne večeri u prošlosti.

Prvi dan nakon pomicanja kazaljki na satu uvijek se čini čudnim, a iako je ljeto nadohvat ruke, taj noćni san nije najbolji jer spavamo sat vremena manje, bez obzira što učinili da to izbjegnete.

Međutim, postoji niz stvari koje mogu spriječiti da nas zahvati umor na poslu tijekom sljedećeg tjedna.

Kako nam prenosi LADBible, Tyler Woodward, zdravstveni stručnjak u Eden's Gateu, rekao je "Vaš obrazac spavanja kontrolira vaš cirkadijalni ritam, naš unutarnji 24-satni sat koji regulira kada je vrijeme za buđenje i spavanje, kao i drugi tjelesne funkcije kao što su tjelesna temperatura, proizvodnja hormona i probavno zdravlje. ".

\\folder\vezani_članak Spavanje i budilica Ipak se treba pošteno naspavati Stiglo je novo zdravstveno upozorenje za ljude koji ne spavaju najmanje sedam sati noću, a vrijedi ga poslušati

Istaknuo je kako "Iako se gubitak jednog sata možda ne čini kao velika razlika, to može utjecati na vašu energiju, uzrokujući umor i osjećaj tromosti, što je simptom jet laga.".

Stručnjak je zatim otkrio u koje vrijeme biste trebali ići spavati i buditi se ovaj tjedan, jer takve male promjene mogu napraviti veliku razliku. "Dobra vijest je da možete obuzdati učinke gubitka jednog sata odlaskom na spavanje i ustajanjem 15 do 30 minuta ranije ovaj tjedan kako biste pomogli svom tijelu da se lagano prilagodi novom rasporedu", rekao je Woodward.

\\folder\vezani_članak mačka i pas zamotani u posteljinu za spavanje Report Zašto biste trebali svake noći ići spavati u isto vrijeme? Odgovor leži u pravilnoj rutini

Promjena vremena donijet će nam duže dane koji su uz toplije vrijeme odlični za boravak u prirodi i druženju na otvorenom. Ipak naše tijelo treba prilagoditi kako bismo mogli uživati u svakoj minuti slobodnog vremena.