Zabava

mindblown!

Aside Banners

Za sve ljubitelje Wande, novog Doctora Strangea i Marvela. Nećete vjerovati gdje se rodila Scarlet Witch!

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot / Autorska fotografija edit

Gledali smo Doctora Strangea u multiverzumu ludila, imali smo pomiješane osjećaje, ali nas je jedan lik posebno oduševio – Elizabeth Olsen kao Wanda, legendarna Scarlet Witch. Iznenadili smo se koliko naših poznanika ne zna otkud je Wanda inače, a zapravo je vrlo zanimljiv fun fact.

Saznali smo ovo još dok smo gledali WandaVision. Serija nas je oduševila. Za razliku od friško završenog Moon Knighta.

Marvel je uz Wandavision započeo četvrtu fazu svog svemira televizijskim projektom, a sada nam se čini kao da je to bilo jako davno. Uz Wandine avanture u Westviewu smo dobili onaj osjećaj kakav nismo imali još od Losta – analiziranje svakog easter egga ili samo sitnice u radnji te nagađanja gdje priča ide.

Sasvim slučajno smo tada u istraživanju Wandine pozadine saznali nešto novo, a zapravo jako jako staro.

Čitavo vrijeme smo mislili da joj je otac Magneto te da toga nema u Avengersima zbog autorskih prava. Naime, Magneto je u X-Menima, a X-Meni su bili u vlasništvu Fox studija. Disneyju je dozlogrdilo zaobilaziti X-Mene u Marvel pričama pa su jednostavno kupili Fox. Nakon gledanja Doctora Strangea, posve je jasno da X-Meni stižu u MCU.

No da se vratimo na sam početak… Prvi put kad su se Wanda i Quicksilver pojavili, još u šezdesetima, bili su djeca romskih roditelja Djanga i Maryje Maximoff.

Kasnije se priča izvitoperila više od zapleta meksičke sapunjare, ali sada znamo istinu.

Wanda je Romkinja iz Srbije. Iz Novog Pazara. I tako… istaknuta Avengerica, jedno od najjačih bića u svemiru je iz Srbije?

Ovo otvara fin prostor za turizam u Novom Pazaru.

A što sa Sokovijom? Sokovia je država koju su u Marvel studiju izmislili za potrebe MCU-a. Graniči sa Slovačkom i Češkom. MCU je malo pomiješao stvari, roditelji Wande i Pietra su Oleg i Iryna. Nije ni važno – sada znamo pravu istinu!

TAGOVIavengers mcu novi pazar scarlet witch srbija strip WandaVision