Zabava

mindblown!

Banner 300

Za sve ljubitelje Avengersa i WandaVisiona: nećete vjerovati gdje se rodila Scarlet Witch!

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot / Autorska fotografija edit

Čekamo petak. Svaki petak. Osim standardnog “nema više šljakanja, vikend me zove”, tu je i izlazak nove epizode WandaVisiona, Marvelovog projekta koja prikazuje život Wande i Visiona u događajima nakon “blipa”.

Disney+ je već dokazao i pokazao kako mogu parirati Netflixu i HBO-u, a uveli su i blockbustersku produkciju u svoje sadržaje. Mandalorian je baš poput Star Wars filma. A WandaVision? Serija je fantastična. Oduševljeni smo jer je Marvel započeo četvrtu fazu svog svemira televizijskim projektom. Nakon dugo vremena smo dobili onaj osjećaj kakav nismo imali još od Losta – analiziranje svakog easter egga ili samo sitnice u radnji te nagađanja gdje priča ide.

Sasvim slučajno smo u istraživanju Wandine pozadine saznali nešto novo, a zapravo jako jako staro.

Čitavo vrijeme smo mislili da joj je otac Magneto te da toga nema u Avengersima zbog autorskih prava. Naime, Magneto je u X-Menima, a X-Meni su bili u vlasništvu Fox studija. Disneyju je dozlogrdilo zaobilaziti X-Mene u Marvel pričama pa su jednostavno kupili Fox. Možda uskoro i u MCU-u saznamo da je Magneto otac Wande i Quicksilvera. No da se vratimo na sam početak… Prvi put kad su se Wanda i Quicksilver pojavili, još u šezdesetima, bili su djeca romskih roditelja Djanga i Maryje Maximoff.

Kasnije se priča izvitoperila više od zapleta meksičke sapunjare, ali sada znamo istinu.

Wanda je Romkinja iz Srbije. Iz Novog Pazara. I tako… istaknuta Avengerica, jedno od najjačih bića u svemiru je iz Srbije?

Ovo otvara fin prostor za turizam u Novom Pazaru.

A što sa Sokovijom? Sokovia je država koju su u Marvel studiju izmislili za potrebe MCU-a. Graniči sa Slovačkom i Češkom. MCU je malo pomiješao stvari, roditelji Wande i Pietra su Oleg i Iryna. Nije ni važno – sada znamo pravu istinu!

TAGOVIavengers mcu novi pazar scarlet witch srbija strip WandaVision